torsdag 21 augusti 2008

Svenskar - mer skyddade än vi förstår?

Svenskar tycks alltid klara sig. Det är uppenbart att man är född i rätt land om man är sugen på ett långt, tryggt och smärtfritt liv.

Vi deltar inte aktivt i några krig, bara smyger lite åt sidan så att de som vill kan hålla på med sitt medan vi blundar och håller för öronen tills det är över.
Vi har inga jordbävningar, tornados, vulkaner eller tsunamis.
Vi har inte crack, vilket är en drog som har stor betydelse vid majoriteten av alla våldsbrott i USA.
Vi har än så länge sluppit undan terrorister. De inser väl helt enkelt att svenskar är alltför tillbakadragna och medgörliga för att ett attentat överhuvudtaget skulle ge någon reaktion, mer än lite landssorg.
Vi har inte Josef Fritzl.
Vi har inte Bush.
Vi har bannemej inte ens några rejäla seriemördare. De som finns är bara ett gäng mentalt handikappade wannabes som claimar hela europas olösta mord de senaste tio åren, som för att nå upp till någon slags Manson-status. De mördar inte ens folk - de bara påstår sig ha gjort det eller menar att de eventuellt kan ha gjort det, att det "inte kan uteslutas". Yeah right...

Vi växer upp, går på dagis utan att bli torterade i källaren, går i skolan utan att bli nedskjutna av våra klasskamrater, går på krogen utan att bli ihjälhoppade av dörrvakterna (oftast), åker taxi utan att bli ritualmördade, genomgår graviditeter utan att någon skär ut och stjäl barnet, föder på ett kliniskt rent sjukhus och kan åka hem efteråt utan risk för att bli ihjälbombade på vägen eller trampa på en mina i trädgården. Och så är cirkeln sluten.

Vi har kort sagt ingenting att vara rädda för egentligen.

Inte ens när vi mot alla odds lyckas befinna oss ombord på plan som kraschar med massdöd som följd, så hamnar vi bland de drabbade. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3144938.ab
och alla minns väl även: http://www.expressen.se/nyheter/1.842202/mirakelsvensken

Svenskar måste onekligen vara världens tryggaste folk, det är inte tu tal om saken.

Inga kommentarer: